Plan van aanpak (na) corona

      Geen reacties op Plan van aanpak (na) corona

Aanleiding

Al sinds half oktober liggen de hardlooptrainingen van de Veenlopers stil. Vanaf half december zijn ook de wandeltrainingen gestopt vanwege de coronamaatregelen. Op dit moment mag je met maximaal twee personen buiten sporten. Groepslessen zijn niet toegestaan. Alleen jongeren onder de 27 jaar mogen sinds kort wel weer samen buiten sporten. We hebben echter slechts een lid van onder de 27 jaar.

Omdat we al zo lang geen contact hebben met onze leden, willen als bestuur activiteiten aanbieden die wel kunnen bij de huidige coronamaatregelen. Verder hebben we nog ideeën voor activiteiten die we kunnen gaan doen als Veenlopers als er straks weer meer toegestaan is.

Communicatie met de leden

We vinden dat we als bestuur te weinig zichtbaar zijn nu we niet kunnen trainen. Daar willen we wat aan doen door vaker iets van ons te laten horen. De nieuwe website biedt daar goede mogelijkheden voor. We beginnen met een korte samenvatting van de belangrijkste punten uit het laatste bestuursoverleg. Verder willen we mensen aanmoedigen om hun loop- en wandelactiviteiten te delen via Facebook en om mee te doen aan de Strava-groep van de Veenlopers. Als bestuur zullen we daarbij het goede voorbeeld moeten geven door ook onze loop- en wandelactiviteiten regelmatig te delen via deze platforms. Binnenkort zal hiervoor een instructie op de website van de Veenlopers komen.

Via de website van de Veenlopers kunnen we aandacht besteden aan virtuele lopen, zoals het virtuele Zorg- en Zekerheidscircuit.

Activiteiten voor leden tijdens lockdown

Op vrijdag 19 februari hebben we de eerste activiteit voor leden georganiseerd tijdens de lockdown: een pubquiz via Skype. Ruim 20 leden hebben hieraan meegedaan.

Hardloop- en wandeltrainingen tijdens de lockdown

De trainers bieden de lopers op dinsdag en donderdag via Pay n plan een virtuele hardlooptraining aan. Daarnaast zijn er enkele keren op een woensdag krachttrainingen opgenomen in Pay n plan. Deze krachttrainingen zijn ook heel geschikt voor wandelaars.

Weer opstarten trainingen

Vanaf dinsdag 30 maart bieden we weer trainingen aan voor maximaal vier groepjes van twee personen per trainer en maximaal twee trainers per avond op het parcours aan de Rendementsweg. Ook de wandelaars zijn welkom bij deze trainingen. Zodra het weer toegestaan is om met vier of meer personen samen buiten te sporten, willen we de wandeltrainingen buiten het parcours weer laten starten.

Activiteiten voor leden na de lockdown

Als bestuur willen we zodra de regels voor corona dat mogelijk maken regelmatig in het weekend een trail(run)- en wandelactiviteit aanbieden in een mooi gebied in de omgeving, zowel voor de hardlopers als voor de wandelaars. Het bestuur regelt een drankje en snack na afloop. Verschillende mogelijkheden zijn de ’s Gravelandse buitenplaatsen, de duinen en voor de langeafstandslopers de Utrechtse Heuvelrug Trail. We willen hiermee gaan starten zodra we weer met minimaal vier personen samen buiten mogen zijn.

Zelf goede ideeën?

Heb je zelf een goed idee voor een activiteit met de Veenlopers tijdens of direct na de lockdown? Laat het ons weten! Als je idee uitgevoerd wordt, krijg je daarvoor een beloning.