Trainingsinformatie

De Veenlopers beschikken over een aantal gekwalificeerde trainers. Je kunt zowel hardlopen maar ook sportief wandelen bij onze vereniging. Verzamelen voor de training is aan de Rendementsweg ter hoogt van het garage bedrijf Co Peek. De trainingen vinden in de nabijheid van dit verzamelpunt plaats. 

Hardlooptrainingen
Tijdens de hardlooptrainingen (op verschillende niveau’s) wordt aandacht besteed aan warming-up, looptechniek, uiteenlopende vormen van intervaltraining en een cooling down. Je kan naar de hardlooptrainingen komen op dinsdag- en donderdagavond van 19.30 uur tot circa 21.00 uur. 

Wandeltrainingen
De wandeltraining bestaat ook uit een warming-up, looptechniek en een cooling down. De wandeltrainingen worden iedere donderdagavond van 19.30 uur tot circa 21.00 uur gegeven.

Geïnteresseerd?
Kom dan naar één van de trainingsavonden naar het verzamelpunt op de Rendementsweg in Mijdrecht en spreek één van de trainers aan. De trainers zijn herkenbaar aan een shirt of jack met het woord TRAINER op de rug. Zij informeren en adviseren je graag en in overleg wordt de juiste groep gekozen.

Spelregels op het parcours
Als er op het parcours gelopen wordt, in verband met de warming-up, de kern of de cooling-down) dient dit 2-aan-2 te gebeuren. Tijdens de uitleg van de trainer staan de lopers in een inham (niet op het parcours) zodat de lopers die op het parcours hun rondjes aan het doen zijn, niet worden gehinderd. Als men klaar is met een interval, blijven de “gestopte” lopers aan de binnenkant wandelen/dribbelen, weer 2-aan-2, zodat ze de overige lopers niet hinderen. De snelle lopers gaan er omheen. Daarnaast ben je natuurlijk zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Mede door het autoverkeer op het parcours is waakzaamheid en alertheid vereist.