Gezonde keuze

Gezonde keuze
Eten en drinken moeten we allemaal en natuurlijk kiezen we als sporters voor zo veel mogelijk gezonde producten zoals veel groenten en fruit, vis, noten, zaden, yoghurt, kwark, water en thee en niet al te veel vlees, koffie en alcohol.

Op een enkeling na gaan we onszelf ook ongetwijfeld weleens te buiten aan “verkeerd” eten zoals te veel suikers, te veel (verkeerde) vetten en te veel alcohol.
En is dat dan zo erg…?
Nee… zolang je maar de juiste balans vindt en je bewust bent van wat je eet en drinkt.

Pure chocolade goed voor sporters
Als jouw quilty pleasure bijvoorbeeld chocola is, kies dan voor de pure variant van minimaal 72% chocola. Het is even wennen als je normaal gesproken alleen maar melkchocola eet maar als je ‘t eenmaal gewend bent zal je zien dat je het eigenlijk veel lekkerder vindt en dan geniet je van een klein stukje puur veel meer dan een groot stuk melkchocola.

Er is zelfs aangetoond dat een stukje pure chocola heel goed voor je blijkt te zijn!
In de cacao van pure chocola zitten zogenaamde fenolen die ervoor zorgen dat je bloedvaten soepel blijven en minder weerstand bieden wanneer de bloedstroom in actieve spieren toeneemt. Nadat je dus een stukje pure chocola hebt gegeten kan er meer bloed naar je spieren en meer bloed betekent meer zuurstof en dit komt je prestatie ten goede! En dit is wat wij hardlopers/sporters toch graag willen!

Noten goed voor je spieren
Zo is het ook met bijvoorbeeld noten. En wanneer je dan kiest voor een handje ongezoute, ongebrande noten met eventueel nog wat pitten en zaden dan ben je eigenlijk heel goed bezig.
Sterker nog… noten, pitten en zaden zijn rijk aan magnesium en dit helpt de spieren ontspannen en ook dat is heel belangrijk als sporter zijnde.

Wat wil jij weten?
Nu zijn dit twee voorbeelden waarbij je ziet dat lekkere dingen niet per definitie slecht zijn en zo zijn er veel meer voorbeelden te bedenken.
Voor een volgende nieuwsbrief zou ik het leuk vinden als jullie zelf aangeven waar je meer over zou willen weten op voedingsgebied.
Dus mail of app me, dan krijg je direct antwoord en zal ik later dit jaar jouw vraag ook voor de andere nieuwsbrieflezers toelichten.
Groetjes,
Annette