Schoenenadvies

Welke hardloopschoenen passen het beste bij jou?

  1. Ga altijd naar een goede hardloop speciaalzaak bij je in de buurt, zij hebben personeel die je zorgvuldig advies geven meestal d.m.v. een loopanalyse.
  2. Het is belangrijk om te weten wat voor soort voet je hebt, je heb bv smalle, platte of holle    voeten en bij je hardloopwinkel kijken ze wat voor jouw voeten nodig is om dit te ondersteunen.
  3. Kijkend naar je loopanalyse kunnen ze zien wat je looppatroon is en zo nodig een correctie   aanbrengen zoals bijvoorbeeld een inlegzooltje. Zo begin je eigenlijk al met een goede basis voordat je de eerste meters hebt afgelegd.
  4. Als het plaatje compleet is en alle informatie duidelijk is kunnen ze goede schoenen adviseren en dat is niet altijd de duurste of de mooiste schoen, een schoen moet rond je voet stevig en ondersteunend aanvoelen.
  5. Als je de nieuwe schoenen vetert heeft hij bovenaan 2 gaatjes dicht bij elkaar hier maak je een lusje door (foto A), ga met de veter naar de andere kant en haal de veter door het lusje (foto B), nu kan je de veters op spanning brengen en sluit hij wat hoger op de wreef (foto C). Dit geeft meer stabiliteit.   

Trainer Ed