Nieuwsbrief 6 2020

      Geen reacties op Nieuwsbrief 6 2020

ATLETIEKVERENIGING DE VEENLOPERS MIJDRECHT

Officieel orgaan van DE VEENLOPERS te Mijdrecht.
Opgericht: 3 december 1984. Aangesloten bij de Atletiekunie

Inhoudsopgave:

  • Veenlopers in tijden van corona
  • Taakverdeling bestuur
  • De Ronde Venen Marathon
  • 30ste ZTL en door naar de 31ste ZTL?

Vaste rubrieken:
Kijk of je ons kunt helpen, klik hier voor vacatures.
Klik hier als je lid wil worden van De VEENLOPERS.
Heb je suggesties, ideeën of opmerkingen over de Nieuwsbrieven van De Veenlopers, stuur dan een mail naar

Veenlopers in tijden van corona

Al bijna twee maanden zijn er geen hardlooptrainingen vanwege de coronamaatregelen. Met de nieuwe maatregelen tegen corona hebben we ook de wandeltrainingen weer moeten stoppen.

Het ziet er nog niet naar uit dat we op korte termijn de trainingen weer kunnen hervatten. Tot 19 januari zijn er in elk geval geen trainingen. We zullen jullie via Pay n plan informeren als de trainingen weer kunnen starten.

Gelukkig kunnen we nog wel zelf hardlopen en wandelen. De trainers zorgen op dinsdag en donderdag voor een virtuele hardlooptraining via Pay n plan. En op woensdag is er regelmatig een virtuele krachttraining, ook geschikt voor wandelaars. Deze trainingen kun je doen op het moment dat jou het beste uitkomt. Schrijf je in om de trainers te laten weten dat je hun trainingen volgt!

Het bestuur heeft ook nog geen nieuwjaarsreceptie gepland. Zodra er weer wat meer mag, zullen we bekijken of hier nog iets mee kunnen doen.

Per 1 januari 2021 zullen Ed de Graaff en Sonny Liesveld stoppen als hardlooptrainer bij de Veenlopers. We waren van plan afscheid te nemen van Ed en Sonny tijdens een training. Nu het duidelijk is dat we in 2020 geen hardlooptrainingen meer kunnen hebben, zullen we hen op een andere manier bedanken voor hun inzet.

Dit is de laatste nieuwsbrief die wordt verzorgd door René Rijkeboer. René heeft heel wat jaren de nieuwsbrieven voor ons geregeld en die zagen er altijd prima uit.

We wensen jullie allemaal hele fijne feestdagen en een goede jaarwisseling. En hopelijk zien we elkaar gauw weer in 2021!

Taakverdeling bestuur

In de ALV van 6 juli 2020 is het huidige bestuur gekozen. In de eerste vergadering na de ALV heeft het bestuur onderling de taken verdeeld. Dit hebben we nog niet gemeld in een nieuwsbrief, dus daarom hierbij alsnog.

  • Rob van Zijtveld doet de contacten met de sponsoren en houdt zich bezig met de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Daarnaast vervangt hij de voorzitter.
  • Nick van Bemmel doet de ledenadministratie en de financiële administratie. Verder is hij contactpersoon voor het clubkampioenschap.
  • Patrick de Jongh houdt zich bezig met communicatie en regelt de website en de nieuwsbrieven. Verder is hij contactpersoon voor de AED en de Wilnisse Dorpsloop en houdt hij zich bezig met het vrijwilligersbeleid.
  • Inge Dalmeijer behartigt de belangen van de wandelaars binnen het bestuur. Verder is zij contactpersoon voor de Zilveren Turfloop, lief en leed, de clubdag en het kampeerweekend.
  • Adriaan Brinksma zorgt voor het notuleren van onze vergaderingen.
  • Rineke Falkena is voorzitter. Zij is de contactpersoon vanuit het bestuur voor gemeente en Atletiekunie en is contactpersoon voor de trainers.

De Ronde Venen Marathon

Helaas de Hafkamp Groenewegen De Ronde Venen Marathon is NIET doorgegaan. We konden niet anders dan annuleren, gelet op het landelijke verbod op evenementen. We hebben lange tijd hoop gehad dat we toch met z’n allen konden lopen. Alles was voorbereid. Maar de snelle stijging van het aantal besmettingen, maakte maatregelen onvermijdelijk en een evenement met 1000 lopers onmogelijk.

We hebben jullie gemist .…

Hafkamp Groenewegen De Ronde Venen Marathon is een loopevenement in de gemeente De Ronde Venen, gelegen tussen Amsterdam en Utrecht. De kent drie afstanden: de marathon, de duomarathon waarbij twee deelnemers samen de marathon lopen (afwisselend lopen en fietsen, waarbij er altijd een deelnemer loopt) en de 10 km.

De (duo)marathon heeft een uniek parkoers door alle 8 dorpen van de gemeente De Ronde Venen, langs riviertjes, over een voormalige spoorbaan, door groene weilanden en een uniek natuurgebied. En dat allemaal vanuit het historische centrum van Abcoude, onder de rook van Amsterdam.

Voor de 4e editie van de Hafkamp Groenewegen De Ronde Venen Marathon zullen we moeten wachten tot 21 november 2021.

30ste ZTL en door naar de 31ste ZTL?

Een jaar vol uitdagingen hebben wij achter de rug. Vol goede moed zijn wij gestart met de voorbereiding van de jubileum editie van de Zilveren Turfloop. Kunnen wij binnen het protocol de ZTL organiseren? Jammer, maar dat lukte niet. Is er ruimte voor een alternatief? De M LOOP werd ‘geboren’ en met veel enthousiasme ingevuld. 100 (++) deelnemers op het parcours.

In de Zorg en Zekerheid circuitorganisatie kwam het “Virtueel ZZ Circuit” uit de startblokken met voor ons een nieuwe activiteit de “1e Zilveren Turfrun”. Zie de website van De Veenlopers voor meer details. Enthousiasme volop in onze vereniging.

De 30e ZTL staat nu op 7 nov. 2021 in de agenda. Wij pakken de organisatie komende zomer weer op en kijken uit naar deze jubileum editie. In elk bestuur en commissie is het verstandig om nieuwe mensen te introduceren en een kans te geven hun ambities in te vullen. Zoals eerder gemeld, er komen vier plaatsen vrij in de commissie. Irma, Frans B, Frans D en Gert vinden het na 10 jaar een goed idee om het stokje, na de 30e editie, over te geven. Wij zijn er van overtuigd dat er in de vereniging talent aanwezig is om de 31e editie mede te organiseren. Neem contact op met ons en wij gaan graag in gesprek om de organisatie toe te lichten, “loop mee” in de 30e op weg naar de 31e editie. Per e-mail kan ook:

Laten wij er voor zorgen dat De Veenlopers ook de 31e Zilveren Turfloop gaat organiseren in 2022. 400 kinderen teleurstellen? Dat kan toch niet!

De ZTL commissie wenst jullie een fijne jaarwisseling met vele gezonde hardloop- en wandel kilometers in 2021.

Marjan Schurink, Gert van der Geest, Lotte Besseling, Peter van Adrichem, Irma van Eeken, Nol Kuylenburg, Marleen Roeleveld, Hans Kranenburg, Frans Dessing, Frans Bosman.

Geef een reactie