Nieuwsbrief 5 2020

      Geen reacties op Nieuwsbrief 5 2020

ATLETIEKVERENIGING DE VEENLOPERS MIJDRECHT

Officieel orgaan van de Veenlopers te Mijdrecht.
Opgericht: 3 december 1984. Aangesloten bij de Atletiekunie

Inhoudsopgave:

  • Gevolgen coronamaatregelen
  • Clubdag 13 september 2020
  • M-LOOOP-MIJDRECHT
  • Het Zorg en Zekerheid Circuit 2020-2021
  • Identiteitsbewijs
  • Opzeggen lidmaatschap

Vaste rubrieken:
Kijk of je ons kunt helpen, klik hier voor vacatures.
Klik hier als je lid wil worden van De VEENLOPERS.
Heb je suggesties, ideeën of opmerkingen over de Nieuwsbrieven van De Veenlopers, stuur dan een mail naar

Gevolgen coronamaatregelen

Dinsdag 13 oktober kondigde minister-president Rutte in zijn persconferentie nieuwe maatregelen aan om de stijging van het aantal coronagevallen tegen te gaan. Daarbij werd ook de sport voor personen boven de 18 jaar getroffen. Vanaf woensdag 14 oktober 22.00 uur mag je alleen nog buiten sporten in groepjes van maximaal 4 personen. Onze trainingsgroepen zijn vaak 3 tot 5 keer zo groot.

Bestuur en trainers hebben daarom besloten om de hardlooptrainingen in elk geval niet door te laten gaan zo lang de huidige maatregelen tegen corona van toepassing zijn.

De wandeltraining op donderdagavond laten we vooralsnog wel doorgaan, maar met twee groepen van elk maximaal 4 personen. De groepen zullen op ruime afstand van elkaar trainen.
In de periode dat er geen hardlooptrainingen zijn, zullen de trainers via Pay n plan zorgen voor virtuele trainingen op dinsdag en donderdagavond en een aantal oefeningen die je thuis kunt doen.

De trainers willen wel graag weten of er ook behoefte is aan deze trainingen, dus schrijf je in en doe mee aan de virtuele trainingen! Dat mag uiteraard ook op een ander moment dan dinsdag- of donderdagavond.

Clubdag 13 september 2020

Ondanks corona kon de clubdag dit jaar toch nog doorgaan. Toen we twijfelden of we het door zouden laten gaan, omdat we het afgesproken minimum van 30 deelnemers niet haalden, gaf Nick de doorslag met zijn opmerking: “Er kan in deze tijd al zo weinig. En dit is één van de weinige dingen die wel kunnen.”

Het was 13 september prachtig weer. Om kwart 14.45 uur vertrok een grote groep voor een wandeling van 8 kilometer onder leiding van Rolf Boogmans en een kleine groep voor een hardlooprondje Bovendijk onder leiding van Karin van Waveren. Daarna even opfrissen en vanaf 17.30 uur was er barbecue. Om coronaproof te kunnen barbecueën, hadden we dit jaar een grillmaster ingehuurd die het vlees voor ons bereidde. Jos Bunschoten had ook dit jaar gezorgd voor smakelijke paprika’s en komkommers. En bij de koffie/thee na afloop hebben we weer gesmuld van de chocolade van Tony Chocolonely, die Paul Dördregter geregeld had.

Alles was weer prima georganiseerd door Karin en we waren blij dat we gebruik konden maken van de gastvrijheid van Atlantis. Moeilijk voor te stellen dat dit nog maar een maand geleden was…..

M-LOOOP-MIJDRECHT

In verband met de actuele Corona maatregelen is de Zilveren Turfloop dit jaar afgelast. Helaas, maar het is niet anders. Van onze goede buurman AKU hebben wij geleerd dat er toch mogelijkheden zijn. Het is mogelijk een individuele loop of wandeling over een nagenoeg autovrij parcours af te leggen langs de Kerkvaart over de afstanden 6,5 kilometer (1 ronde), 13 kilometer (2 ronden) en 19,5 kilometer (3 ronden), in de periode van zaterdag 24 oktober tot en met zondag 8 november. Hierbij dienen uiteraard de geldende RIVM richtlijnen te worden gevolgd. Neem uiteraard de verkeersregels in acht. Deelname geschiedt op eigen risico!

De deelnemer start vanaf de Ringdijk 3e Bedijking langs de Kerkvaart tussen 09.00 uur ‘s morgens en 18.00 uur ‘s avonds en loopt naar wens 1, 2 of 3 rondes. Het parcours volgt de fietspaden langs openbare weg. De route is gemarkeerd met richting pijlen en voorzien richting borden. De deelnemer dient de eigen veiligheid in acht te nemen. Loop bij voorkeur in daglicht! Deelname is geheel GRATIS!

Parkeer, als u met de auto komt, op de Kamille in Mijdrecht of op de Van der Haarlaan, vandaar een klein stukje wandelen cq inlopen naar de start op de Ringdijk 3e Bedijking. Volg de pijlen> Bij parkeren op de van der Haarlaan, loop via de Brunel en Kamille.

De start/finish is gemarkeerd. Lopen of wandelen vanaf dat punt in de aangegeven richting.
1 Ronde de Automotive-centre van Nieuwkerk 6,5 kilometer ↑
2 Rondes de VOKU Kozijnen-Serres 13 kilometer ↑
3 Rondes de VIDA Makelaar 19,5 kilometer ↑

Van te voren inschrijven is niet nodig (de loop is gratis), gewoon lekker lopen of wandelen.
De deelnemer stuurt zijn naam en de gelopen tijd cq het aantal afgelegde rondes indien mogelijk samen met een bewijsstuk (foto van horloge in Finishgebied, screenshot van beeldscherm Strava of soortgelijk) naar ons e-mail adres: Als herinnering ontvangt de deelnemer een digitale oorkonde met naam en gelopen tijd. Onder alle inzenders verloten we tevens nog een aantal cadeau bonnen. (Twinsport-Intersport)

Wij danken de afstandsponsoren en de subsponsoren voor het mogelijk maken van deze loop:
Automotive Centre van Nieuwkerk B.V., VOKU Kozijnen en Serres B.V., VIDA Makelaars, AMCO Compressoren, Fronik Infra B.V., ISERO, Optisport, Paans Koek, Ronde Venen Fonds, Tuincentrum de Huifkar, VOBI Beton en Waterbouw, Platimex Beletteringen enGebr. van Scheppingen bouwbedrijf B.V.

Het Zorg en Zekerheid Circuit 2020-2021

Het circuit in de bekende uitvoering zal dit seizoen helaas niet door kunnen gaan. De 30e uitvoering van de Zilveren Turfloop, de eerste loop van het circuit, stond gepland voor 1 november. Wat nu? Blijven wij stilzitten? Zoeken wij naar verantwoordde alternatieven? Het enthousiasme van de ZTL commissie, dat na het uitstel van de ZTL aan een alternatief is gaan werken, heeft geresulteerd in de M LOOOP. Een loop die voor vele lopers en wandelaars een plezierig uitje is geworden.

Ons initiatief is ook bij het bestuur van het Z&Z circuit terecht gekomen. Het Z&Z circuitbestuur, de deelnemende verenigingen en de hoofdsponsor Zorg en Zekerheid hebben nagedacht. Ideeën getafeld met als resultaat dat er iets moois komt.

Een totaal nieuw en initiatief, Een Virtueel Run circuit. Er zijn al vele – op zichzelf staande – virtuele lopen in allerlei vormen maar nog nergens als circuit. Het heeft wat tijd en energie gekost om de juiste balans te vinden tussen de ideeën van de sponsor, het circuit en de verenigingen. Alle 8 verenigingen doen mee! Omdat wij graag willen dat dit circuit eind april 2021 is afgerond moest er wat geschoven worden met de data/periodes waarop de diverse lopen gehouden konden worden.

Onderstaand de data:
Loop Datum Standaard Loop Virtual Run
De Ter Specke Loop 13-dec-20 29/11 – 13/12 2020
Roadrunnersloop 6-jun-21 13/12 – 27/12 2020
Runnersworld Leiden Nieuwjaarsloop 3-jan-21 3/1 – 17/1 2021
Uithoorns Mooiste 31-jan-21 24/1 – 7/2 2021
De Zilveren Turfrun 1-nov-20 7/2 – 21/2 2021
VoorschotenLoop 14-mrt-21 7/3 – 21/3 2021
Braassemloop 28-mrt-21 21/3 – 4/4 2021
Omloop van Noordwijkerhout 25-apr-21 18/4 – 2/5 2021

Het concept van de ‘Virtual Run’ is dat je de bovenstaande lopen op je eigen favoriete locatie kunt lopen. Op een tijdstip dat bij iedereen het beste uitkomt. Er komt een ‘app’ om je per loop in te schrijven en je tijd door te geven. Er komen duidelijke beschrijvingen voor deelnemers en verenigingen voor het gebruik van de app. Voor iedere loop is een medaille beschikbaar, als totaal een verzamelobject. Iedere loop komt herkenbaar terug; Er komt een (gratis) uniek shirt bij 6x deelname; De inschrijving kost slechts € 3, -/loop. Dit circuit wordt nog verder uitgewerkt. Wij houden jullie op de hoogte.

Namens de ZTL commissie.
Frans Dessing

Identiteitsbewijs

Oproep om altijd een identiteitsbewijs of een kopie daarvan mee te nemen tijdens het hardlopen en/of trainen. Mocht je onderweg iets overkomen, dan hoeft er niet gezocht te worden naar jouw identiteit. Dat het op zak hebben van je ID bewijs verstandig is, wist je waarschijnlijk al. Maar een plastic kaartje of een paspoort is niet altijd even handig om tijdens het sporten mee te nemen.

Er bestaan al verschillende andere SOS-hulpmiddelen om toch identificeerbaar te zijn zoals:
ID’s met SportID: dit is een armband speciaal voor sporters waarbij jouw gegevens op een RVS plaatje zijn gegraveerd.

  • SOScoin: een rode plastic schijf waarop je gegevens vermeld staan. Deze kun je makkelijk aan je veters bevestigen.
  • Een SOS talisman: dit lijkt op de coin, maar komt in de vorm van een (sleutel)hanger voor aan je horlogeband, een armband, of andere vormen.
  • Safe ID: dit is een metalen plaatje, armband of pasje waarop een persoonlijke QR code staat vermeld. De eigenaar kan digitaal zijn gegevens invullen, waarna deze zichtbaar zijn voor hulpverleners als ze de code scannen.
  • Naamplaatje: wat je ook vaak ziet is een RVS naamplaatje waarop je gegevens kunnen worden vermeld en als ketting gedragen kan worden.

Het lidmaatschap van de Veenlopers loopt van januari tot en met december.
Natuurlijk hopen we dat je lid wilt blijven, maar mocht je toch je lidmaatschap willen opzeggen, doe dit dan vóór 20 november.

Geef een reactie