Nieuw van het bestuur – november 2022

      Reacties uitgeschakeld voor Nieuw van het bestuur – november 2022

Allereerst voor iedereen de beste wensen voor 2023!

Het bestuur heeft vergaderd op 30 november 2022. Hieronder vind je de belangrijkste punten die in deze vergadering besproken zijn.

Nieuwjaarsreceptie

Dinsdag 10 januari 2023 is de nieuwjaarsreceptie van de Veenlopers in de kantine van De Amstel bij het Veenweidebad vanaf 20.30 uur. Vooraf gaan we nog een uurtje trainen. Maar ook als je niet komt trainen, ben je uiteraard van harte welkom bij de nieuwjaarsreceptie.

Inschrijven voor trainingen en afgelasten trainingen bij slecht weer

Voor de trainers is het belangrijk dat je je inschrijft voor de training. Op basis van het aantal inschrijvingen kan bepaald worden of inzet van een extra (assistent-)trainer nodig is. Ook om te bepalen of een training bij slecht weer al of niet doorgaat, wordt gekeken naar het aantal inschrijvingen. Bij gladheid op het parcours zal de training sowieso niet doorgaan, maar bij koude of regen is ook het aantal inschrijvingen van belang. Berichten over al of niet doorgaan van een training worden verstuurd via Volta. Controleer bij slecht weer dus altijd even de berichten in Volta voordat je naar de training komt.

Hike & trail

Binnenkort komt de planning van de hike & trails voor 2023. Daarbij krijg je ook nadere informatie over wat er aangepast wordt bij de hike & trails. We hopen daardoor meer leden te zien bij de hike & trails.

Nieuwjaarsreceptie gemeente

Dit jaar zullen de Veenlopers ook aanwezig zijn bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente De Ronde Venen op maandag 9 januari in de Willistee vanaf 19.00 uur. We hebben daar een kraampje, dat we delen met de Stichting Combibaan. Wil je ons helpen om daar reclame te maken voor de Veenlopers, dan ben je van harte welkom. Je kunt je daarvoor aanmelden bij één van de bestuursleden.

Leden werven

In de laatste bestuursvergadering hebben we besproken wat we kunnen bedenken om meer leden te werven voor de Veenlopers. Als eerste hebben we een uitnodiging gestuurd om in januari gratis mee te trainen bij de Veenlopers aan alle deelnemers aan de Zilveren Turfloop uit de gemeente De Ronde Venen. Verder hebben we een bericht voor de streekbladen gemaakt over een gratis Oliebollen d’r af training in de maand januari. We gaan visitekaartjes laten maken met informatie over de Veenlopers om uit te delen bij evenementen of om gericht te geven aan lopers of wandelaars die we tegenkomen en die nog geen lid zijn van de Veenlopers.

Clinics

We hebben besloten om geen clinic te doen voor de Bosdijkloop. In plaats daarvan willen we in het voorjaar starten met een clinic voor deelname aan de loopjes in de omgeving in de zomer, zoals de Ronde van Abcoude, de Polderloop in de Kwakel en de Waverloop.

Trainers

Rob van Zijtveld heeft aangegeven vanaf 1 januari 2023 nog maar één keer per week training te willen geven. Rob zal de komende tijd vooral de wandeltrainingen doen, maar ook nog af en toe de hardlooptraining. De assistent-trainers zullen ingezet worden om op dinsdag te ondersteunen bij de hardlooptraining of op donderdag een keer de wandeltraining te verzorgen.

Combibaan

Bij de ijsbaan staat een banner van de Combibaan. Ben je in de buurt, dan is het een leuk idee om een foto te maken met de banner en die te delen op Facebook.

Vrijwilligers gezocht voor Zilveren Turfloop

Frans Dessing heeft gevraagd of er mensen zijn die enkele taken van hem bij de Zilveren Turfloop over zouden kunnen nemen. Het gaat daarbij nog om de volgende taken:

  1. Sponsoren: contact met bedrijven, vlaggenplan maken, halen en brengen van vlaggen.
  2. Vertegenwoordigen van de Veenlopers binnen het Zorg & Zekerheidscircuit: vergaderingen bijwonen, ondersteuning bij andere lopen.

Belangstelling of meer weten? Mail naar .