Nieuws van het bestuur 2021-09

      Reacties uitgeschakeld voor Nieuws van het bestuur 2021-09

Op maandag 20 september hadden we weer een bestuursvergadering en gelukkig konden we daarbij weer fysiek bij elkaar komen. Twee dagen later was er trainersoverleg. En verder is er ook alweer een heleboel gebeurd.

Waarom inschrijven voor een training?

Sinds corona is het de bedoeling dat je je inschrijft voor de trainingen. Bij het versoepelen van de coronamaatregelen kwam de vraag naar voren of dat nog wel nodig is. Kunnen we niet stoppen met inschrijven via Pay n plan?

De trainers geven heel duidelijk aan dat ze het belangrijk vinden dat de lopers zich inschrijven om verschillende redenen:

  • Je weet van tevoren welke lopers er naar je training komen en kunt je training daarop aanpassen.
  • Je kunt de mensen die naar de training komen gericht benaderen, bijvoorbeeld om te denken aan het meenemen van water als het heel warm is of om te laten weten dat de training vanwege gladheid niet door kan gaan.
  • Je weet wie er geweest zijn op een training en kunt het signaleren als iemand langere tijd niet geweest is.
  • Door het maximum van 20 lopers per groep wordt de groep niet te groot. Wanneer zou blijken dat er meer dan 20 lopers willen komen bij een trainer, zal bekeken worden hoe dat het beste opgelost kan worden: uitbreiden van het aantal lopers of inzetten van extra trainers. Schrijf je dus ook vooral in op de reservelijst wanneer je nog mee wilt doen bij een groep waarbij het maximum aantal deelnemers al bereikt is.

Daarnaast biedt Pay n plan ook de mogelijkheid om trainingsprogramma’s op te nemen. Zo heeft Maarten het schema voor de Zilveren Turfloop opgenomen in Pay n plan en nemen de trainers wekelijks het programma voor hun training op in Pay n plan. Als je een keer niet kunt of wilt komen trainen, kun je toch op een zelf gekozen moment die training alsnog uitvoeren.

Problemen met inschrijven? Laat het weten aan een van de bestuursleden.

Het is de bedoeling dat we over enige tijd van Pay n plan overgaan naar de app Volta van de Atletiekunie, omdat het gebruik van Volta gratis is. Binnenkort zullen bestuur en trainers gedurende een aantal dagen de app gaan testen om na te gaan of de huidige functionaliteit al voldoet.

Jubileum trainers

Dirk van Nieuwkerk en Rob van Zijtveld zijn in november van dit jaar allebei al 12,5 jaar actief als trainer bij de Veenlopers. Bestuur en trainers feliciteren Dirk en Rob van harte met dit jubileum en hopen dat zij nog vele jaren met plezier training zullen geven bij de Veenlopers. Op een later moment (op de nieuwjaarsreceptie of tijdens de ALV) zullen we hier nog wat uitgebreider bij stilstaan.

Combibaan

Binnenkort wordt de Stichting Combibaan De Ronde Venen formeel opgericht. Geert Zoons en Rob van Zijtveld zitten namens de Veenlopers in het bestuur van deze Stichting.

Clubdag

De clubdag was dit jaar weer prima georganiseerd door Karin. ’s Morgens een hike & trail over de Hoorneboegse heide en aan het einde van de middag weer een barbecue. Bij de barbecue waren er 37 deelnemers. 30 lopers en wandelaars hebben genoten van de bloeiende heide rondom het voormalige ziekenhuis Zonnestraal.

Rabo clubactie

De Rabo clubactie heeft dit jaar een bedrag 687,17 euro opgeleverd. Rob heeft de cheque met dit bedrag in ontvangst genomen tijdens een feestelijke bijeenkomst in Woerden. Iedereen die gestemd heeft voor de Veenlopers: heel erg bedankt voor je bijdrage!

Zilveren Turfloop

Zondag 7 november is de 30e editie van de Zilveren Turfloop gehouden. Gelukkig kon dit evenement ondanks de nieuwe coronamaatregelen met enkele kleine aanpassingen toch gewoon doorgaan. De organisatie had alles weer prima geregeld. Complimenten van het bestuur! Er ontstonden wel even lange rijen voor de sporthal vanwege de benodigde toegangscontrole, maar ook dat werd goed opgelost. Er waren 250 deelnemers aan de 5 km, ongeveer 450 deelnemers aan de 10 km en bijna 170 lopers hebben de 10 Engelse mijl voltooid. De wandeling trok bijna 100 deelnemers, ruim meer dan we verwacht hadden. Heel veel dank voor iedereen die geholpen heeft om er een prachtige 30e Zilveren Turfloop van te maken! En wat had Frank Klokkers weer een prachtige poster gemaakt!

Vrijwilligers gezocht We zijn dringend op zoek naar mensen die de Zilveren Turfloop commissie willen komen versterken. Verder zoeken we een nieuw algemeen bestuurslid dat bij de komende ALV het bestuur wil komen versterken. Belangstelling of meer weten? Mail naar .