Informatie Zilveren Turfloop

      Reacties uitgeschakeld voor Informatie Zilveren Turfloop

Sta jij ook in de startblokken? Wij in ieder geval wel! En… we hebben er zin in. Gelukkig duurt het nog maar een paar dagen en dan zien we elkaar in Mijdrecht voor de Zilveren Turfloop. Je startnummer voor de Zilveren Turfloop ligt voor je klaar in Mijdrecht.

  1. Starttijden: de 5 km start om 11 uur. De starttijd van de 10 km en 10 EM staan nu beiden op 11:10 uur. De snelste lopers uit De Ronde Venen liepen de 5 km op proef en passeerden de finish na 16 minuten. Het risico dat er een “botsing” tussen vertrekkende en aankomende lopers gaat plaatsvinden hebben wij maar niet genomen.
  2. Parcoursen: het parcours van de 5 km is gedeeltelijk nieuw. Na 2 km ga je niet links- maar rechtsaf richting de Kerkvaart. Een veenstroompje uit de 12e eeuw. Later rechtgetrokken om als wetering te dienen en waaraan het dorp Mijdrecht tot ontplooiing is gekomen. De route brengt de lopers verder door het Wickelhofpark richting finish.
    Ook het parcours van de 10 EM heeft een verandering ondergaan. Wij blijven langs de ‘zilveren’ Kromme Mijdrecht. De ‘bekende’ lus is verplaatst. Er is geen keerpunt meer. Ook de 10 EM lopers gaan het Wickelhofpark in. In de sporthal zijn de parcoursplattegronden aanwezig.
  3. Duurzaamheid: De enveloppe waarin het startnummer zit, is van BIO milieuvriendelijk materiaal vervaardigd. Het water dat wij aan de finish aanbieden, serveren wij in een biologisch afbreekbare drinkbeker gemaakt van PLA (maiszetmeel). Kort douchen/afspoelen na afloop is mogelijk. Maak verstandig gebruik van deze mogelijkheid om de kosten in de hand te houden.
  4. Nieuwsgierig geworden? Kijk op 31ste Zilveren Turfloop – De Veenlopers.