Uit de bestuursvergadering van 19 februari 2024

      Reacties uitgeschakeld voor Uit de bestuursvergadering van 19 februari 2024

Algemene Leden Vergadering

De Algemene Leden Vergadering wordt dit jaar gehouden op maandag 18 maart vanaf 20.00 uur bij Atlantis in Mijdrecht. We nodigen jullie allemaal uit om daarbij aanwezig te zijn. De agenda en overige documenten zullen 2 weken voor de vergadering op de website gezet worden.

Overdag trainen

Met ingang van 9 april dit jaar kun je ook op dinsdagmorgen van 10 tot kwart over 11 hardlopen bij de Veenlopers. We verzamelen op de parkeerplaats bij de Willisstee aan de kant van de dijk. De trainingen gaan in elk geval door tot en met september. Dan bekijken we of er voldoende belangstelling is om ook in de winter hiermee door te gaan.

Jubileum 40 jaar Veenlopers, help je mee?

Wie wil ons helpen met de organisatie van de activiteiten in het kader van het 40-jarige jubileum van de Veenlopers dit jaar? Als je wilt helpen, kun je dit laten weten aan één van de bestuursleden of je kunt mailen naar . We willen in elk geval rond de officiële datum van het jubileum een leuke activiteit organiseren voor onze leden. Daarnaast hebben we het idee om op zaterdag 8 juni een wandel- en hardloopactiviteit te organiseren voor de inwoners van onze gemeente. Houd deze dag zo mogelijk vrij, want we hebben jullie daarbij nodig!

Toekomst Zilveren Turfloop

Frans Dessing, Frans Bosman, Gert van der Geest en Hans Kranenburg gaan stoppen met de organisatie van de Zilveren Turfloop. De overblijvende leden van de Zilveren Turfloopcommissie hebben besproken hoe hun vertrek het best opgevangen kan worden. Hun plannen hebben ze voorgelegd aan het bestuur en zullen we ook bespreken in de Algemene Leden Vergadering op 18 maart. Er zijn nog wat open plekken die ingevuld moeten worden, dus als je iemand kent die zou willen helpen met de organisatie of als je zelf wilt helpen, dan horen we dat graag. Je kunt dit laten weten aan Marjan Schurink, Vincent Zaal of Frea Kruisinga (bijvoorbeeld tijdens de training) of mailen naar .

Assistent-(wandel)trainers

Zoals we in de vorige nieuwsbrief al gemeld hebben, willen we graag nog meer (assistent-)trainers opleiden, zodat we nog meer mogelijkheden hebben om af en toe eens wat nieuws op te starten. Lijkt het je leuk om ook ongeveer 10 keer per jaar een training te geven als assistent-trainer, laat dat dan weten aan een van de trainers of een van de bestuursleden. Binnenkort volgt meer informatie over de opleiding tot assistent-trainer.

Klimaatmarathon vrijdag 21 juni

Vrijdag 21 juni is de klimaatmarathon. Dit is een estafette over 47 km om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis. Start is ’s morgens om 7.30 uur (verzamelen 7.15 uur) bij het KNMI in De Bilt of om 8.00 uur (verzamelen 7.45 uur) bij AV Triathlon in Amersfoort. Een team bestaat uit 4 tot 7 personen (4 of 5 is een klein team, 6 of 7 een groot team). Het is de bedoeling dat je met het hele team de route aflegt, waarbij je kunt afwisselen tussen lopen en fietsen. Het idee is dat er minimaal 2 fietsen mee gaan en het zou mooi zijn als iedereen loopt in het Running 4 Climate shirt (maar is niet verplicht). Nadere informatie vind je op https://klimaatmarathon.nl/. Als je het leuk vindt om mee te doen, maar niet zelf een team kunt of wilt samenstellen, dan kun je dat laten weten via .