Zilveren Turfloop

 

inschrijven.nl

Wij kijken terug op een geslaagde editie  van deze 29e Zilveren Turfloop. 

Je kunt alles voorbereiden voorafgaand aan een evenement, behalve het weer. Wat is mooi hardloopweer? Niet te warm, niet te koud, windstil en een vrolijk herfstzonnetje. Tja, dat was niet de voorspelling voor zondagochtend 3 november. Gelukkig bleken de buien pas ’s middags vallen, en was het een heerlijke zonnige herfstochtend. Al voor de 29e keer staat op de eerste zondag in november de Zilveren Turfloop gepland. De organisatie, atletiekvereniging de Veenlopers, had alles tot in de puntjes voorbereid en was er helemaal klaar voor.

Rabo GeZZinsloop

Om tien uur klonk het eerste startschot en er zouden er nog velen volgen. Niet alleen kinderen, maar ook meelopende ouders stonden nerveus in hun startvak te wachten.  Jeroen van ‘Het Chocoladehuisje’ en Henk Gerla, lid van het Raad van bestuur Zorg en Zekerheid wensten de kinderen veel succes bij hun sportieve uitdaging. Ook dit jaar waren veel scholen vertegenwoordigd: Driehuis Sterrenschool, Daltonschool de Windroos, OBS Twister en de  Fontein uit Mijdrecht,  De Willespoort en Jenaplanschool Vlinderbos uit Wilnis, De Windroos was  dit jaar opnieuw de sportiefste school met de meeste deelnemers. Langs het parcours werden de kinderen luid toegejuicht door de vele supporters, en ieder kind werd een winnaar: met een prachtige Rabo medaille en een goodie-bag gingen ze naar huis.

Deze kinderen mochten ook nog plaatsnemen op het podium en kregen een mooie beker.

Jongens t/m 12 jaar:  1e Luuk Boutkan, 2e Abel Molenaar, 3e Philip van Lieshout

Meisjes t/m 12 jaar: 1e Esmee Kriger, 2e Elin van Dijken, 3e Silver Schwaffer

Jongens 7 t/m 9 jaar: 1e Senn Flapper, 2e Luuk van Maanen, 3e Floris van Driel

Meisjes 7 t/m 9 jaar:  1e Noa Boutkan, 2e Evi Aanhane, 3e Suus Hogenboom

Jongens 4 t/m 6 jaar:  1e, Levi Staal, 2e Levi Tates, 3e Siem Ekelschot

Meisjes 4 t/m 6 jaar:  1e Evi Panhuizen, 2e Rowan van Kempen, 3e Nikki Nijgh, 4e Anna de Haer

We willen de sponsors van de GeZZinsloop: Rabobank, Blik op Hout, Het Chocoladehuisje en van Walraven hartelijk bedanken voor hun bijdragen aan de goodie-bags en de loterij tijdens de prijsuitreiking.

G-run

Elk jaar wordt de groep G-runners  groter.  Voorafgaand aan de G-run is er druk getraind om met zelfvertrouwen aan de start te kunnen staan. Aan de gezichten van deelnemers was te zien dat de G-run vooral plezier is: samen sporten en genieten van de prestaties.

Uitreiking cheque organisatie Gezinsbuddy's .

De organisatie van de ZTL doneert elk jaar een deel van de startgelden aan een goed doel. Dit jaar werd de organisatie GeZinsbuddy’s ondersteunt. Jos Honig heeft de cheque van 500 euro in ontvangst mogen nemen.

Prestatielopen

Ivy Voortjes had de eer het startschot van de 10 km te geven, zij werd daarbij bijgestaan door haar vader Michiel Voortjes, eigenaar van het bedrijf VOKU. Sponsor van de 10 KM .Het was dringen aan de start voor een goede startpositie.  Tien minuten later gaf  zij ook het start schot voor de Automitive van Nieuwkerk 5 KM.

Guus van Acker deed namens VIDA Makelaars om 11.15 het startschot van de 16,1  km. Guus is één van de oprichters van de ZTL in 1991.

De lopers van de Automotive van Nieuwkerk 5km liepen voor het eerst in 29 jaar het parcours linksom in plaats van rechtsom.  De langste afstand 10 E.M. of 16,1 km is een uitdaging voor een kleinere groep lopers en een goede laatste training voor De Ronde Venen Marathon.  Net na dat laatste startschot kwamen de eerste lopers van de vijf kilometer alweer richting finish, zij waren al van verre zichtbaar op de Hoofdweg.  Opvallend was het aantal prijswinnaars uit de regio Den Haag en Leiden. Zowel de winnaar: Jeffrey van Noortwijk als de nummer 2: Issam Er Rabni kwamen uit Den Haag. De nummer 2 en 3  bij de dames kwamen uit Leiden: Vienna Romanee en Jolyn Swager. De winnares is Marije Hijman.

De  VOKU 10 km werd gewonnen door Patrick van Buren. Bij de dames was de overwinning voor Giselle Slotboom. Marlies Jongerius, de winnaar van vorig jaar werd nu tweede.

Op het podium van de  VIDA Makelaars 10 EM (16,1 km) bekende namen: Wilfred Verhage en Brent Pieterse gingen opnieuw de strijd aan, Wilfred kwam als winnaar over de finish. Bij de dames werd de hoofdprijs uitgereikt aan Simone Romeijn. Zij had een eindtijd van iets meer dan 1 uur en 10 minuten.

Scholierenchallenge

Met drie teams aan de start van de Scholierenchallenge leek het weer een spannende strijd te worden tussen het Veenlandencollege en Daltonschool de Windroos.  Van het Veenlandencollege doen veel leerlingen uit verschillende sportklassen mee. Dat bleek ook te zien aan de toptijden die de jongens liepen. De overwinning ging naar het Veenlandencollege, team Nyls. Gefeliciteerd mannen!

Business loop

De week voor de businessloop werd op het industrieterrein druk gespeculeerd: welk bedrijf heeft het sterkste team aan de start staan? Bedrijventeams hebben de mogelijkheid mee te doen aan de 5 km, de 10 km en de 16,1 km. De 5 km werd gewonnen door team Komkommertijd, gevolgd door VVD De Ronde Venen en Van Walraven. De 10 km werd overtuigend gewonnen door Hairfashion at home bij Iris en Studio 110. Team Aquafix kwam als tweede over de finish, direct gevolgd door Ons Tweede thuis (team 1). Het bedrijf Van Walraven viel voor de tweede keer in de prijzen, zij wonnen ook de beker op de 16,1 km.

Jubileum

Zorg en Zekerheid viert dit jaar het 25-jarig jubileum van Het Circuit. Dit is een van de grootste recreatieve loopcircuits van Nederland. De Zilveren Turfloop was de eerste loop, maar er volgen nog zeven uitdagende wedstrijden. Als u interesse heeft mee te doen, inschrijven is nog mogelijk. Meer informatie is te vinden op: www.zorgenzekerheidcircuit.nl. Daar kunt u ook de uitslagen en uw netto-tijd terugvinden. Dit jubileum werd gevierd samen met de lopers: na afloop was er de mogelijkheid mee te doen aan het Rad van Fortuin en bij de start en finish waren cheerleaders aanwezig.

1 november 2020

Met hulp van alle vrijwilligers en sponsoren is het weer gelukt, het grootste sportevenement van de Ronde Venen te organiseren, de 30e jubileum editie is alweer gepland. Zet zondag 1 november 2020 in uw agenda!