Trainingsinformatie

De Veenlopers beschikken over een aantal gekwalificeerde trainers. Je kunt zowel hardlopen maar ook sportief wandelen bij onze vereniging. Bij het Veenweidebad - Optisport aan de Ontspanningsweg 1 in Mijdrecht wordt er verzameld. De trainingen vinden in de nabijheid van dit verzamelpunt plaats. 

Hardlooptrainingen
Tijdens de hardlooptrainingen (op verschillende niveau's) wordt aandacht besteed aan warming-up, looptechniek, uiteenlopende vormen van intervaltraining en een cooling down. Je kan naar de hardlooptrainingen komen op dinsdag- en donderdagavond van 19.30 uur tot circa 21.00 uur. 
In de zomer zijn er ook een aantal hardlooptrainingen in het Amsterdamse Bos. 

Wandeltrainingen
De wandeltraining bestaat ook uit een warming-up, looptechniek en een cooling down. De wandeltrainingen worden iedere donderdagavond van 19.30 uur tot circa 21.00 uur gegeven.

Geïnteresseerd?
Kom dan naar één van de trainingsavonden naar het verzamelpunt op de Ontspanningsweg 1 in Mijdrecht (bij het zwembad) en spreek één van de trainers aan. De trainers zijn herkenbaar aan een shirt of jack met het woord TRAINER op de rug. Zij informeren en adviseren je graag en in overleg wordt de juiste groep gekozen.

Spelregels op het parcours
Als er op het parcours gelopen wordt, in verband met de warming-up, de kern of de cooling-down) dient dit 2-aan-2 te gebeuren.
Tijdens de uitleg van de trainer staan de lopers in een inham (niet op het parcours) zodat de lopers die op het parcours hun rondjes aan het doen zijn, niet worden gehinderd.
Als men klaar is met een interval, blijven de "gestopte" lopers aan de binnenkant wandelen/dribbelen, weer 2-aan-2, zodat ze de overige lopers niet hinderen. De snelle lopers gaan er omheen. Daarnaast ben je natuurlijk zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Mede door het autoverkeer op het parcours is waakzaamheid en alertheid vereist.

De trainers

Dinsdag trainers

 

Recreantengroep
Dirk van Nieuwkerk (trainer-dirk@veenlopers.nl)

 

Prestatiegroep  (5 km in 25-29 minuten)
Ed de Graaff (trainer-ed@veenlopers.nl)

 

Prestatiegroep  (5 km 29-39 minuten)
Rob van Zijtveld

 

Wedstrijdgroep  
Maarten Leeuwerik (trainer-maarten
@veenlopers.nl)

Donderdag trainers

 

Vaste groep
Sonny Liesveld (trainer-sonny@veenlopers.nl)

 

Clinic groep 5km
Martijn Schohaus (trainer-martijn@veenlopers.nl)

 

Clinic groep 10km 
Maarten Leeuwerik (trainer-maarten@veenlopers.nl)

 
Assistent-trainers
           

Erwin Sprengers (trainer-erwin@veenlopers.nl)

Wandeltrainer
 

Carla van Nieuwkerk (trainer-carla@veenlopers.nl)

Invaltrainer
 

Theo Noij (trainer-theo@veenlopers.nl)