Uitslagen 2018

Rabo GeZZinsloop

Om tien uur klonk het startschot voor de Rabo GeZZinsloop. De kinderen stonden enthousiast te trappelen om de kilometer door het park te rennen.  Bij de jongste kinderen liepen ook veel ouders mee, die er soms moeite mee hadden hun eigen kind bij te houden. Aangekomen  bij de finish kregen ze een prachtige medaille en een goedgevulde goodie-bag. 

De uitslagen van de Rabo GeZZinslooop:

Jongens t/m 12 jaar:  1e prijs Koen Verburg

Meisjes t/m 12 jaar: 1e prijs Elin van Dijke

Jongens 7 t/m 9 jaar: 1e prijs Luuk Boutkan

Meisjes 7 t/m 9 jaar:  1e prijs Esmee Kuiger

Jongens 4 t/m 6 jaar: 1e prijs Martin Lahula

Meisjes 4 t/m 6 jaar: 1e prijs Evi Panhuizen

G-run

De G-runners werden bij de start hartelijk verwelkomd door clown Chocho en speaker Teun de Rede. Zij genoten met hun begeleiders  van het zonnige, sportieve rondje door het park. Bij de finish werden ze luid toegejuicht door de vele toeschouwers.

Scholierenchallenge

De jaarlijkse strijd om de wisselbeker van de Scholierenchallege was dit jaar spannend: naast het Veenlandencollege, die met drie teams aan de start stond,  deed Daltonschool de Windroos  mee met drie teams snelle basisschoolleerlingen en de Willespoort uit Wilnis had één team aan de start staan. Bij de prijsuitreiking bleek de challenge te zijn gewonnen door Daltonschool de Windroos. Zij waren supertrots en namen zowel de 1e als de 3e prijs mee naar school.

Prestatielopen

Vanaf 11.00 uur gingen achtereenvolgens de 10, de 5 en  de 16,1 kilometer van start. Het startschot werd gegeven door wethouder van Sport, Rein Kroon.

Na iets meer dan 15 minuten was de eerste 5 km loper al weer bij de finish De 5 kilometer werd bij de heren gewonnen door Jasper Stein en bij de dames door Silke Smidt. Het was niet de eerste keer dat zij bij de Zilveren Turfloop op het podium staat.   

De 10 km werd gewonnen door Erwin Sparreboom van AV Olympus. Bij de dames was Marlies Jongerius net als vorig jaar de snelste.

Op de 16,1 km probeerde Michael Woerden de overwinning mee naar huis te nemen. Het lukte de Veenloper niet, hij werd derde. Brent Pieterse was de winnaar. Bij de dames werd er gestreden tussen leden van de Leidse atletiekverenigingen. Saskia Heijnen kreeg de eerste prijs overhandigd door Rein Kroon.

Alle uitslagen en netto-tijden van de 5 km, 10km en 16,1 km  staan vermeld op http://www.zorgenzekerheidcircuit.nl/uitslagen/index.html.