Scholieren Challenge

De Scholieren Challenge is een initiatief om meer scholieren in het voortgezet onderwijs enthousiast te maken om te gaan hardlopen. Steeds meer scholieren van basisscholen doen mee aan de ZTL. De organisatie wil dit een vervolg geven door ook scholieren van het voortgezet onderwijs uit te dagen. Daarbij staat het bewegen en plezier beleven door te sporten centraal. Deze doelstelling sluit natuurlijk ook aan bij de lessen lichamelijke opvoeding binnen het voortgezet onderwijs. Het succes van de Scholieren Challenge in 2015, 2016 en 2017 heeft de organisatie doen besluiten de Challenge ook in 2018 op het programma te zetten.

Teams van minimaal 4 en maximaal 7 scholieren kunnen zich inschrijven om deel te nemen aan de Scholieren Challenge. De teamlopers lopen het uitgezette ZTL parcours van 5 km. De teamtijd, dit is de som van de tijden van de 4 snelste teamlopers, is maatgevend voor de uitslag in de Scholieren Challenge. De inschrijfkosten bedragen € 50,- per team. Een team kan een sponsor zoeken. Optie is dat een team in een shirt van de sponsor gaat lopen; lopen in een shirt van de school is natuurlijk ook mogelijk.

Aanvullende informatie:

  • De deelnemers zullen de aparte ontvangst- en kleedruimte delen met deelnemers van de Businessloop.
  • De organisatie zorgt voor startnummers + schoenveterchips voor de elektronische tijdregistratie.
  • Er wordt een teamfoto gemaakt. De organisatie zorgt voor één grote foto voor de school en voor iedere loper een standaard afdruk.
  • Er is een medaille voor ieder teamdeelnemer en een wisselbeker voor het winnende team.
  • De organisatie zorgt voor publiciteit in de lokale media, vermelding op de website en door de speaker bij de start en finish.

Laat ons weten of de school één of meerdere scholierenteam(s) gaat inschrijven op de afstand van 5 km.  Stuur een mail naar