Trainen op een atletiek baan nu mogelijk

Op 3 april is de eerste training gehouden op de atletiekbaan in Uithoorn bij de AKU! Er waren maar liefst 16 Veenlopers die daaraan deel hebben genomen.
Dit is nogmaals mogelijk op woensdag 1 mei en 5 juni. Dus pak die kans!

Trainen op een atletiekbaan ook wel tartanbaan genoemd is anders dan trainen op de weg.
Vergeet de stoep, de polderweg of het fietspad. Met het lopen op een atletiekbaan heb je te maken met een verende en poreuze ondergrond. De atletiekbaan is vanwege zijn omvang – een rondje is exact vierhonderd meter – en geen onderbrekingen, de aangewezen plek voor intervaltraining. Vrijwel nergens anders loop je zo makkelijk en precies je intervallen. Daarnaast zijn intervallen een effectieve manier om aan je snelheid te werken. Trainen op de baan is dan ook bijna gegarandeerd progressie boeken als het om snelheid gaat.
Wij bieden onze hardloopleden de kans om de eerste woensdag van de maanden april, mei en juni te gaan trainen bij de Atletiek Klub Uithoorn (AKU). Adres is: Sportpark Randhoorn, Randhoornweg 120
1422 NE Uithoorn. Deze trainingen starten in Uithoorn om 19:30 uur. We verzamelen op de parkeerplaats op het parcours om 19:00 uur tussen Feka en de woonwinkel Meubels en Meer.

De trainingen op dinsdag en donderdag zullen ook gewoon plaatsvinden.
Na deze 3 trainingen zal er een evaluatie plaatsvinden hoe we hier in de toekomst mee verder gaan.