Gezond recept - Tomatensoep/-saus

Goede basis voor tomatensoep of -saus

Ingrediënten
1 kg tomaten, bij voorkeur Roma tomaten
1 grote of 2 kleine uien
3 teentjes knoflook
wat (verse) oregano en rozemarijn
olijfolie

Bereiding
Verwarm de over voor op 150 graden.
Snijd de tomaten door de helft en leg ze op een met keukenpapier bedekte bakplaat met de gesneden kant naar boven. De ui(en) in stukken er tussendoor. De teentjes knoflook pellen en halveren en er ook tussendoor leggen. De verse kruiden eroverheen strooien en wat olijfolie eroverheen sprenkelen. 20/25 in de oven, vervolgens alles in een kom en dan maak je er met een staafmixer een gladde saus van.
Wat zout en andere kruiden naar smaak toevoegen en klaar is je basissaus.
Je kunt er verder aan toevoegen wat je lekker vindt voor een pastasaus of je voegt er bouillon aan toe en wat soepgroente en je hebt heerlijke verse tomatensoep.

 

Handig om een dubbele hoeveelheid te maken zodat je de helft kunt invriezen!
(bron: Allerhande)

Groetjes, Annette