Gezond recept - Granola

Zelfgemaakte granola voor door je yoghurt of kwark

Basis
150 g havermoutvlokken
150 g ongebrande, ongezouten noten (fijn gehakt)
25 g sesamzaad
25 g lijnzaad
50 g zonnebloempitten

 

Bereiding
Verwarm 2 el kokosolie en los hier 4 el honing in op. Schep dit mengsel samen met 1 el kaneel door het noten-zaden-havermout mengsel.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Spreid het mengsel uit op een bakplaat die je met bakpapier hebt bekleed. Rooster het mengsel ongeveer 15 minuten in de oven. Wel goed in de gaten houden dat het niet te bruin kleurt.
Haal het mengsel uit de oven en laat het afkoelen. Meng er dan 200 g gedroogd fruit (cranberry's, rozijnen, stukjes abrikozen, dadels, stukjes vijg) door en eventueel een handje kokosvlokken.

Heerlijk door je yoghurt of kwark, eventueel nog aangevuld met wat vers fruit.

Ook van dit recept kun je een dubbele hoeveelheid maken zodat je er lang mee vooruit kan!

(bron: PuurGezond)

Groetjes, Annette